ANKARA / POLATLI - Polatlı İmam Hatip Ortaokulu

Antartika´ya Üs Kurduk!

2017 yılı içerisinde Kutup Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (PolReC) ekibi, kurulması planlanan ‘’Türkiye Bilimsel Araştırma Üssü’’ için çalışmalar yapmak üzere Antarktika’ya hareket etmişti.

Bilim insanları, hiçbir dünya ülkesine ait olmayan 53 dünya ülkesinin bayrağı altında yönetilen bir kıta olan Antarktika’da Türkiye Cumhuriyeti kıtayla ilgili alınması gereken kararlar olduğunda, bu mekanizmanın içinde olmak dünya ülkeleri tarafından çok büyük bir strateji olarak görmek amacıyla Türk bilim üssü kurulması hedefi ile pek çok çalışmalar yürüttüler.

Bilim insanlarımızdan Tübitak Görevlisi Dr. Bülent Gözcelioğlu Türkiye’ye döndükten sonra ilk olarak Polatlı İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ile deneyimlerini Fen Bilimleri öğretmeni Ebru Balcı’nın koordinatörlüğünde paylaşmıştı.

Okul Müdürümüz Serdar Eroğlu destekleriyle öğrencilerimiz Dr. Bülent Gözcelioğlu sayesinde, Güney Yarımküre´nin en güneyinde bulunan içinde ülke bulunmayan tek kıta olan Antarktika’nın dünya üzerinde canlılar için en zorlu şartların olduğu yerlerin başında gelmesinden Penguenler, balinalar, foklar ve deniz kuşlarından bazı türler bu zorlu koşullara uyum sağlamış durumda olması İnsanoğlu ise teknoloji ve bilim ile Antarktika’da varlığını sürdürebilmesine kadar pek çok şey öğrenmiştir.

Bu öğrenmelerin sürekliliğinin sağlanması amacıyla geçtiğimiz günlerde  ITU - Maritime Transportation Engineering Graduate Student - Turkish Students´ Polar Research Team (PolSTeam)  - Maritime Remote Sensing Lab. (MaRS)  - Turkish Polar Research Center (PolReC) - APECS Council -APECS Turkey Representative işbirliğinde gerçekleştirilen Türkiye ortaokullar arası ‘’Antarktika’’ temalı yarışmaya katılan okulumuz öğrencilerinden jüri özel ödülüne layık görülen ve öğrencilerimizin dereceye giren resimleri bu yıl bilim insanları ile Antarktika’ya gidecek orada bilim insanları resimler ile fotoğraf çektirecektir.

05-01-201805-01-2018

Yayın: 05.01.2018 - Güncelleme: 23.01.2018 20:55 - Görüntülenme: 691